Junioritoiminta

Kantvikin Purjehtijat ry, kevytvenetoiminta

Tarjoamme jolla- ja kevytvenetoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Purjehtijan polku alkaa esimerkiksi jollapurjehduksen alkeiskurssilta, jossa aloitetaan useimmin Optimistijollalla. Jollapurjehtijat voivat valita iän karttuessa ja fyysisenkin koon kasvaessa Optimistijollan, Zoom8- tai Topper -jollan.

Purjehduskurssit

KVP järjestää purjehduskursseja koulujen kesäloman aikana Kantvikin Jollarannassa. Kurssit purjehditaan seuran optimisti-, Topper-, tai Zoom8-jollilla.
Kursseilla opitaan laittamaan jolla purjehduskuntoon, lähtemään rannasta, purjehduksen perusteet ja palaamaan rantaan. Opitaan käyttämään peräsintä ohjaamiseen ja skuuttia purjeen säätämiseen, tekemään vastakäännöksen (venda) ja myötäkäännöksen (jiippi), kryssimään ja lenssaamaan.  Lisäksi käydään läpi merenkulun perusasioita, kuten merimerkkien tunnistamista ja niiden merkityksiä.

Vaikka alkeiskurssi ja purjehdukset optimistijollalla olisikin jääneet lapsena väliin, voi vielä myöhemminkin tulla mukaan kevytvenepurjehduksen alkeiskurssille. 

Treeniryhmät

KVP tarjoaa purjehdusvalmennusta viikkotreeneissä.  Purjehdusryhmissä opetellaan vesillä olemisen ja purjehduksen alkeita edeten kilpailuharjoituksiin ryhmän kokoonpanosta riippuen.

Treeneihin osallistuminen edellyttää KVP:n jäsenyyttä (juniori- tai henkilöjäsenyys) tai sovittaessa jonkin toisen pursiseuran jäsenyyttä. Viikoittaiset ohjatut harjoitukset pidetään toukokuusta lokakuun puoliväliin. Heinäkuussa pidetään kesätauko.

Tärkein tavoite on viihtyä mukavan yksilölajin ja yhteisöllisyyden yhdistävän harrastuksen parissa sekä pitää hauskaa hyvässä hengessä ja nauttia merellisestä Kirkkonummesta!


Lisätietoa saa sähköpostitse junioripaallikko@kantvikinpurjehtijat.fi

tai puhelimitse Junioripäällikkö Juha Esterinen 0405675141