Lautapurjehdus ja köliveneet

Köliveneet

Kantvikin purjehtijat järjestää keskiviikkoisin purjehduksia köliveneillä. Kokeneet purjehtijat opastavat alkuun purjehduksen perustaidoissa. Jos olet kiinnostunut keskiviikkopurjehduksista ja haluat mukaan, ota rohkeasti yhteyttä vaikkapa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen surf@kantvikinpurjehtijat.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠. 

Tapaamme Hupisaaren rannassa noin kello 17.40 ja lähdemme liikkeelle veneillä noin kello 18. Paluu rantaan noin kello 20.30 ja tuulten mukaan.

Keskiviikkopurjehduksia on järjestetty jo yli kymmenen vuotta. Moni on päässyt sillä tavoin tutustumaan purjehdukseen ja saanut tuntumaan myös erilaisiin veneisiin. Käytössämme on erilaisia veneitä, esimerkiksi H-vene, H-323 sekä muita vaihdellen. Jos sinulla on vene, mutta ei gastia, voit löytää keskiviikkopurjehtijoista veneellesi sopivan miehistön.

Purjehdustaidoissa on useita erilaisia osa-alueita. Turvallisuus on lähtökohta kaikessa. Veneenkäsittelytaidot ovat a ja o, purjeveneellä vielä moottoriveneitäkin olennaisempia. Laiturista lähtö ja siihen palaaminen vaatii harjoittelua. Vesiliikenteen säännöt ja merimerkit on syytä tuntea. Miten suunnittelen turvallisen reitin. Miten toimin hätätilanteessa. Miten purjehdin ekologisesti. Helpointa ja turvallisinta on opetella tällaisia taitoja yhdessä toisten kanssa. Aikaisempaa kokemusta ei edellytetä.

Purjelautailu

Järjestämme Tiistaisin Jollarannassa surf-treenejä tai leikkimielisiä kilpailuita. Seuralla on  neljä erityyppistä purjelautaa jotka ovat Tiistaisin vapaasti jäsenten käytössä.

Myös alkeiskoulutusta järjestetään tarpeen mukaan.

Tervetuloa tutustumaan Purjelautailuun.