Purjehdusta kokeilemaan

27.3.2023

Kirkkonummi on merellinen kunta. Oletko hankkimassa purjevenettä, mutta et ole koskaan kokeillut sellaista? Tai haluatko kokea purjehduksen tunnelmaa, vaikka sinulla ei ole omaa purjevenettä?

Kantvikin purjehtijat järjestää kahtena keskiviikkona tutustumispurjehduksen köliveneillä. Kokeneet purjehtijat opastavat alkuun purjehduksen perustaidoissa. Jos olet kiinnostunut, täytä sähköinen lomake KVP:n kotisivuilla. Emme valitettavasti voi taata, että kaikki mahtuvat mukaan. Ilmoitamme mukaan valituille.

Tapaamme Hupisaaren rannassa noin kello 17.10 ja lähdemme liikkeelle veneillä noin 17:30 - 18. Paluu rantaan noin klo 20.30, hiukan tuulen mukaan. Tutustumispurjehdukset järjestetään kahtena keskiviikkona, 31.5. ja  7.6. 

Keskiviikkopurjehduksia on järjestetty jo yli kymmenen vuotta. Moni on päässyt sillä tavoin tutustumaan purjehdukseen ja saanut tuntumaa erilaisiin veneisiin. Jos sinulla on vene, mutta ei gastia, näin saatat löytää myös gastin itsellesi.

Käytössämme on vaihtelevasti erilaisia purjeveneitä, esimerkiksi H-vene, H-323 ja muutama muukin vene.

Purjehdustaidoissa on useita eri osa-alueita. Turvallisuus on kaiken lähtökohta. Sää asettaa rajoitteita purjehtimaan lähtemiselle. Veneen käsittelytaidot ovat a ja o, purjeveneellä vielä moottoriveneitäkin olennaisempia. Laiturista lähtö ja siihen palaaminen vaatii harjoitusta. Vesiliikenteen säännöt ja merimerkit on syytä tuntea. Miten suunnittelen turvallisen reitin? Miten toimin hätätilanteessa? Miten purjehdin ekologisesti? Helpointa ja turvallisinta on opetella tällaisia taitoja yhdessä toisten kanssa. Aikaisempaa kokemusta ei edellytetä.

H-veneitä

Valitse itsellesi sopiva päivä ja ilmoittaudu lomakkeella.